Evin Satış Değerini Arttırmak İçin 6 Önemli Detay

Sahibi olduğunuz evin değerini arttırarak daha avantajlı bir fiyata satmanız artık mümkün. Acil paraya sıkışıp avantajlı bir rakama satmak isteyenler için evin satış değerini arttıracak 6 kritik detayı sizler için Köksal Emlak ailesi olarak büyük bir titizlikle hazırladık. Daire fiyatlarında belirgin bir artış yaşanması için bu önemli maddeleri dikkatle incelemenizi öneriyoruz.

Evin Değerini Arttırmanın Püf Noktaları

1- Eviniz var ve satmak için ilana koyunuz fakat yüksek fiyata gitmesini istiyorsunuz. Bunun için biraz önden alacağınız tedbirlerle evinizi çok daha yüksek rakamlara satabileceğiniz bazı püf noktaları bulunuyor.

2-Evin satmadan önceki değerini arttırmak için öncelikle piyasa fiyatının üzerinde bir fiyat belirlemeniz oldukça önem arz edecektir. Çünkü konut fiyatlarında pazarlık farkını konutun gerçek değerinin üzerine eklemeniz sonrasında çok büyük kayıpların da önüne geçmiş olacaksınız.

3- Evinizi satışa çıkarmadan önce evin kırık dökük sorunlarını tamir ettirmeniz fiyatını yukarı çekecektir. Hiç kimse sorunlu bir ev almak istemez. Uygun bir fiyata satın alınacak olan evlerde bile sorun miktarının az sayıda olması satın alacak kişiye daha cazip bir eve yaklaştıracaktır. Lavabo, musluk, pencere, tesisat gibi detayları satmadan önce elden geçirmeniz fiyatın yukarıda kalmasını sağlar. Nasıl olsa satıyorum, alan kişi yaptırsın derseniz fiyat da ona göre düşecektir. Evi alacak olan kişinin sizinle daha sağlam pazarlık etmesine imkan sağlamış olursunuz.

4- Evin boya-badana işlerini satmadan önce büyük bir titizlikle halletmeniz, evin çok daha bakımlı ve albenili görünmesi için önemlidir. Alacak olan kişi sıfır daire alırken de duvarların kirli ve bozuk olduğunu görmesi, evden vazgeçmesine sebep olabiliyor. Küçük gördüğünüz detaylar bazen evin değerini arttırmak için büyük fark yaratır.

5- Evi satışa çıkardığınızda yalnızca emlakçı ile yetinmeyin. Günümüzde internetin yaygın olduğu bilinmekte ve birçok emlak satış ve yayınlama sayfası üzerinden de ilanlarınızı milyonlarca kişinin görmesine imkan sağlayın. Kim bilir, belki de sizin evinizi gün içinde arayıp soracak yüzlerce dönüşüm sağlayabilirsiniz.

6- Sosyal medya hesaplarının günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılması ile facebook, twitter, instagram gibi sayfalar oluşturarak evinizi yüzbinlerin görmesini sağlayabilirssiniz.

Öne Çıkan İlanlar