İkinci El Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygun fiyatlara ikinci el ev satın almak isteyen vatandaşların konut satın almadan önce karar vermeden dikkat etmeleri gereken hususları sizler için araştırdık. İkinci el piyasasında konut satışı oldukça rağbet görürken daha uygun fiyatlara ev sahibi olmak ikinci el ev tercih ile mümkün olmakta. Sıfır daire fiyatları ile 2. el arasında belirgin bir fark olması insanlara ikinci el ev satın alma tercihinde daha cazip bir seçenek olarak yansımakta.

Ev alma hayali hemen hemen tüm insanlarda öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alırken ikinci el ev satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar birkaç madde içerisinde sıraladık.

Satın Almak İstediğiniz Evi Belirleyin

Satın alacağınız konut için ihtiyaçlarınıza yönelik standartlarına dikkat etmelisiniz.

İkinci El Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

İkinci El Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Büyüklük ve oda sayısı sizin ihtiyaçlarınıza hitap etmiyorsa öyle bir evden uzak durmanız zaman kaybı yaşamamanız adına önemlidir.

Satın Alınacak Evin Konum Özelliği

Konum olarak evin size uygunluğu kadar yer ve çevre şartları size uygun olup olmadığını doğru etüt etmelisiniz.

Satın Alınacak Evin Çevre Ve Ulaşım Şartları

Evin merkezi bir konumda olması kadar ulaşım şartlarının avantajlı bir noktada bulunması da önemlidir.

Satın Alınacak Evin Çevre Ve Ulaşım Şartlarına Dikkat Edin

Satın Alınacak Evin Çevre Ve Ulaşım Şartlarına Dikkat Edin

İş yerinize veya okulunuza sizi en kolay ve uygun şekilde ulaştıracak bir ulaşım ağına sahip olması evin satın almadan önceki uygunluğunu ortaya koymaktadır.

Ev Satın Almak İçin Kredi Kullanımına Uygunluğu

İkinci el piyasasında her eve kredinin çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini korurken belirli yaş ve kriterlere sahip olmayan evleri satın almadan önce kredi uygunluğunu kontrol etmelisiniz.

Ev Satın Almak İçin Kredi Kullanımına Uygunluğu

Ev Satın Almak İçin Kredi Kullanımına Uygunluğu

Öncelikli olarak evi araştırmadan kredi uygunluğu için araştırma yapmazsanız ev ile ilgili yapacağınız araştırma ve uygunluğun hiç bir anlam ifade etmeyeceğini unutmayın.

Satın Alınacak Evin Size Olan Uygunluğu

Yukarıda belirtmiş olduğumuz detaylarla birlikte satın almak istediğiniz ikinci el ev için eşyalarınız en rahat ve kolay bir şekilde yerleştirilmesi kadar metrekare kullanım alanı, park ve çevre avantajları, sosyal yaşam standartları, güneş görmesi, bulunduğu katlar ve diğer detaylar ile size olan uygunluğunu ayrıntılı şekilde masaya yatırmalısınız. Satın alacağınız evin ikinci el piyasasında size uygun olduğunu düşünüyorsanız değerlendirme içerisinde fiyat uygunluğunu da ön planda tutarak ikinci el konut sahibi olabilirsiniz.

Profesyonel Emlakçılık hizmeti arasında lider söz sahibi olan Köksal Emlak, müşterileri için en iyi hizmeti 7-24 canlı destek hizmeti ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin her noktasından Karabükte yatırım yapabileceğiniz arsa, dükkan ve Satılık Daireler için Karabükteki Emlakçılar arasında yer alan KÖKSAL EMLAK siz değerli müşterileri için hizmet verirken, sizlere en uygun ev ve konut fırsatlarını sunmakta. Karabük Merkez başta olmak üzere,Yüzüncü Yıl, Beşbin evler, 200 Evler ve Safranbolu’da Satılık Evler için sizlere destek vermeye devam ediyoruz.

Öne Çıkan İlanlar