Memurlar Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilir?

Bir bankanın kredi vereceği müşteri potansiyeli geniş bir alana yayılırken konut kredisi kullanımı da söz konusu olunca emekli, öğrenci, memur, esnaf gibi aylık gelir miktarı farklılık arz eden ihtiyaç sahipleri için farklı nedenlerle banka kredisine başvuruda bulunurlar. Bir bankanın kredi vermek istediği gruplardan en önemlisi olarak gördüğü kamu personelleri olarak bilinen memurlardır.

Gelir belgesine oldukça önem gösteren bankalar kredi kullandırırken vatandaşın bu konuda sağlam bir gelir potansiyeline sahip olup olmadığına bakar. Ayrıca sabit bir gelire sahip olan ve SSK kaydı da mevcut olan bir memur için kredi kullanması oldukça kolayken bankaların oldukça ilgi gösterdiği müşteri potansiyeline sahiptir.

Memurlar İçin Konut Kredisi Limit Bilgisi

Bir devlet memurunun bankadan konut kredisi çekmek için öncelikle kredi notuna belirli bir düzeyde olması ve kredi puanı olarak bilinen sistemin, kredi kullanacak kişi için olumlu yanıt vermesi gerekiyor.

Memura Özel Konut Kredisi 2018

Memura Özel Konut Kredisi 2018

Böyle bir durumda Kredi kullanacak olan vatandaşa aylık geliri, kredi notu, memuriyet geçmişi ve kullanılması istenen Kredi türü önem arz etmektedir.

Memur İçin Kredi Notu Nedir?

Belli bir bankadan konut kredisi kullanmak isteyen memur için kredi notu ve aylık gelir durumu kullanılması istenen kredi miktarını belirleyen etmenlerdir. Fakat konut veya taşıt kredisi kullanmak isteyen bir memur için uzun vade yüksek faiz var gibi seçenekler kredi miktarını artırmaya zemin hazırlar.

Memurlar İçin Kredi Notu Nedir?

Memurlar İçin Kredi Notu Nedir?

Uygun Konut Kredisi kullanacak olan kişinin gelir belgesi oldukça önemli fakat evin ipotek ettirilmesi ya da aracın rehin olarak gösterilmesi de kredinin kesin olarak çekilebilmesi ne zemin hazırlar.

Devlet Memurları Ne Kadar Konut Kredisi Çekebilir?

Bir memurun kredi çekme olasılığı diğer vatandaşlara göre daha yüksek olduğu bilinen bir gerçek. Memurların kaç TL kredi çekebileceği de belli koşullara bağlanmıştır. Bu koşullardan en önemlisi aylık kazancı yani devletten aldığı sabit maaştır. Merak edilen konulardan biri de bir memur maaşının kaç katı kredi çekebilir soru sordukça nehirleri meşgul eden bir konudur.

Memurların Kredi Çekme Miktarı

Memurların Kredi Çekme Miktarı

Memurun kullanabileceği kredi miktarı, maaşı ile doğru orantılı olup istediği vade miktarı ve kredi seçeneğine göre de farklılık arz etmekte.

Öne Çıkan İlanlar