Uygun Konut Kredisi Çekmek İçin Gerekenler Neler?

Uygun ev almak isteyen vatandaşların bankalar tarafından sağlanan düşük faizli ve oldukça uygun vade imkanlarına sahip konut kredilerinden yararlanmak istemesiyle satın alınacak olan evin ipotek altına alınması ve dolayısıyla Finans sağlanmasına mortgage yani konut finansmanı adı verilmektedir.

Bankalar tarafından bu krediyi sağlarken konut kredisinde geri ödeme işlemlerini garanti kapsamında tutmak için ev almak isteyen kişilerden çeşitli evrak ve belgeleri istemektedirler.

Bankacılık Kanunu ve mevzuatına göre bu evrak ve belgelerin vatandaştan talep edilmesi ile uygun şartların oluşması neticesinde düşük faizle uygun konut kredileri 2018 yılında da vatandaşların hizmetine sunulmakta.

Düşük Faizli Konut Kredisi Nasıl Çekilir?

Türkiye genelinde hemen hemen tüm bankalar uygun konut kredisi imkânlarından vatandaşların yararlanması için fırsatlar sunarken devlet bankaları olarak bilinen Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank uygun konut kredisi kullandıran bankalar arasında yer almakta.

Tabii ki bunların haricinde devlet destekli olarak Kullanıma sunulan konut birikim uygulaması da vatandaşın hizmetine sunulan sosyal projeler arasında yer alırken 3 yıl para birikimi sağlayan gençlere konut sahibi olabilecekleri ve uygun fırsatlardan yararlanabilecekleri de söz konusu. Sizler için uygun ve yatırım değeri yüksek satılık daireler ile ilgili Karabükteki Emlakçılar arasında yer alan Köksal Emlak ile doğrudan iletişim kurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avantajlı Konut Kredisi Çekmek İçin Gereken Evraklar Neler?

Konut sahibi olmak isteyen ve avantajlı konut kredisi imkânlarından yararlanarak hangi evrakların hazırlanacağı konusunda merak eden kişilerin gerekli belge ve evrakları sizler için araştırıp hazırladık.

Ev satın almak isteyen vatandaşlar için alacakları evi araştırıp bu eve konut kredisi çıkar mı sorusunu gidermeleri oldukça önemli. Bir evin krediye uygun olup olmadığını ekspertiz raporu sonucu karar vereceğini bilmeniz ve evin hisseli tapu olması oldukça önemli. Bunlara ek olarak evin üzerinde herhangi bir ipotek bulunmaması, ayrıca villa ya da müstakil bir ev için mevcut arsa tapusunun bulunması da gereklidir.

İnşaat halinde bulunan bir ev satın almak için yüzde seksen oranında Bu evin tamamlanmış olması aksi durumda firma ile kredi çekilmesi düşünülen bankanın anlaşma yapmış olması gereken seçenekler arasında yer alıyor. Bu belirtmiş olduğumuz belgeleri tamamlayıp uygun konut kredisi için bankaya başvuran vatandaşlar kredi puanlarında ve kredi sicillerinde olumsuzluk olmaması durumunda krediden olumlu yanıt alacakları düşünülmekte.

Uygun Konut Kredisi Başvurusunda Gerekli Belgeler

  • Kişinin Aslı ile birlikte kimlik fotokopisi,
  • Konut kredisi çekilecek evin tapu belgeleri,
  • Tapu sahibinin kimlik fotokopisi,
  • Belirli bir işte çalışanlar için maaş bordrosu serbest meslek erbapları için meslek kuruluşlarına ait üyelik belgeleri,
  • Belli bir şirkete ait ortaklarınız bulunuyorsa mevcut Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi ile ortaklığı ibraz eden belgeler gereklidir.

Bu belgeler ile birlikte konut kredisi başvurusunda mevcut bankanın “konut kredisi başvuru formu” doldurularak bu belirtmiş olduğumuz belgelerle birlikte konut kredisi başvurusu tamamlanır.

Mevcut bankaya ait müşteri temsilcisi bankaya ait operasyon kısmına bu belgeleri göndererek konut kredisi başvurusu resmiyete kavuşmuş olur. Konutun ekspertiz raporu ile mali değerinin ortaya çıkarılması işlemlerinde banka tarafından Eksper firmasına başvuru ile eksper konut incelemesi için kredi kullandırılacak mevcut eve gelerek inceleme yapar.

Evin mevcut değerini tespit etmek ile görevlendirilen Eksper tüm odaları metre ile ölçüm yaparak bir raporlama hazırlar. Onun dışında konut kredisi kullandırılacak evin iç ve dış özelliklerini detaylı bir biçimde dosyasına ekleyerek konut ile ilgili bir değer ortaya koyacaktır. Bu konut değeri bankaya bildirilerek kredi başvurusunda ortaya çıkacak olan Kredi miktarına etki edecektir.

Evin Ne Kadarına Konut Kredisi Çıkar?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş bankaya gerekli evrakları tamamlayarak Kredi başvurusunda bulunan kişi evin değerinin yüzde 75’lik kısmına konut kredisi kullanabiliyor.

Eve incelemek için gelen eksper evin değerini düşük seviyede göstermiş olsa da farklı bankalara konut kredisi başvurusunda bulunarak şansınızı arttırabilirsiniz.

Uygun Konut Kredisi Veren Devlet Bankaları

Ülke genelinde devlet bankalarından kredi ve faiz oranları farklı bankalara göre günümüzde daha düşük seviyede olup ev kredisi çekerek uygun faizli konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara avantaj sağlamakta. Sizler de konut kredisine uygun kredi veren devlet bankaları araştırması yapıyorsanız, Ziraat Bankası başta olmak üzere, Vakıfbank ve Halk Bankası konut kredisi faiz oranlarını inceleyebilirsiniz.

Konut Kredisi Başvurusunda Gereken Tutar Kaç TL?

Konu sahibi olmak isteyen bir vatandaş bankaya ait masraflar ile birlikte ekspertiz ücretleri eklendiğinde Yaklaşık 1500 ile 2000 TL civarında ortalama bir masraf ile karşılaşacaktır. Fakat şunu da hatırlatmak isteriz ki bu rakamın içerisinde alım satım masrafları yer almamaktadır.

Bu ücrete dahil olan rakamlar ekspertiz ücreti ile birlikte sigorta masrafı ve kredi dosya masrafı olarak adlandırılmaktadır.

Uygun Konut Kredisine Kimler Başvurabilir?

Vatandaşlar en uygun konut kredisi başvurusu yapabilmesi için 18 yaşını tamamlamış ve belli bir gelir belgesi ve yanında bulunabilmeniz gerekmekte. Maaş bordrosu, ikamet belgesi, tapu fotokopisi, SGK dökümü gibi belgelerin konut kredisi başvurusunda gösterilmesi gereken belgeler arasında yer aldığı bilinirken; kamu çalışanları için maaş bordrosu, ikamet belgesi ve tapu fotokopisi yeterli oluyor.

Sizler için hazırlamış olduğumuz uygun ve avantajlı konut kredileri adlı yazımızda detaylı bilgiler paylaşmaya çalışırken Karabük’te Satılık Uygun Daire satın almak isteyenler için Köksal Emlak Gayrimenkul olarak hizmet vermekteyiz. Sizler de Karabükteki Emlakçılar ile ilgili araştırma yapıyorsanız Köksal Emlak Karabük ve ilçelerindeki en uygun konut fırsatlarını sizlerin hizmetine sunuyor.

Öne Çıkan İlanlar