Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yatırım amaçlı planlanan arsa alımlarında insanlar uzun vadede büyük kar elde etmek için planladıkları Arsa alım satım işlemlerinde dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Uzun vade olarak düşünülen minimum 5 ile 10 yıl arasında ve daha uzun sürelerde belli vadelerde yapılacak arsa yatırımları bu konuda önemli. Fakat yatırımlarda beklentilerin minimum düzeyde olması ve uzun vadede yapılacak Arsa alım işlemleri kişinin daha güvenli yatırım yapması için büyük önem arz ediyor.

Arsa Yatırımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Satın alma ve arsa için bekleme konusunda yatırım temelli düşünenler bu aşamaları 3 evreden oluşacağına bilmeleri doğru olacaktır. Arsa alırken doğru alanın tespit edilmesi ve buna bağlı olarak arsanın uygun fiyattan satın alınması önemlidir. Aciliyet haricinde satın alınan arsanın uygun zamana kadar bekletilerek değer kazandırılması önemlidir.

Sahibi olunan arsanın en isabetli zaman diliminde satışa çıkarılması gerekmektedir. Bu aşamalarda yatırım sahibi olan kişinin dikkat etmesi gereken bu varyasyonlar üzerinde arsası olup, bunu sorun edilmemek adına bu aşamalara dikkat etmek profesyonel bir yatırım için oldukça önem arz etmektedir.

Arsa Alımında En Zor Süreç Nedir?

Satın almak istediğiniz arsanın isabetli bir yatırım olup olmadığı konusunda tereddüde düşenler için uzman kişilerden bilgi almak yatırımın doğru olduğu kanısına varmak için önemlidir. Plan ve programsız yapılan yatırımlarda uzun vadede bekleyişler hatanın düzeltilmesi açısından kritik öneme sahipken kısa zaman diliminde başarıya ulaşmak ve satın alınan arsa için büyük bir kar elde etmek de “samanlıkta iğne aramak” kadar zor bir olasılık diyebiliriz.

Arsa Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Satın alacağınız arsanın yer ve konumunu görmeden hiçbir şekilde işlem yapmamanız önemlidir. Eğer arsaya karar verdiyseniz satın almadan önce tapu bilgileri ve imar durumu hakkında yeterli bilgiye sahip olmanız İlerleyen zamanda sorun yaşamamanız için gereken bir seçenektir.

Tapunun üst kısmında yer alacak ibare de arsa mı yoksa farklı bir ifade mi yazıyor buna dikkat etmeniz çok önemli. Arazilerde İmar Kanunu‘na yönelik %40 oranında terk alınabileceği buna bağlı olarak henüz terk işlemi yapılmamış bir yurt için satın alınan metrekarenin mevcut imar uygulamasına nazaran belli miktarı elinizden kaybedebileceğinizi de unutmamanız gerekir.

Arsanın Fiyatını Etkileyen Özellikler Nelerdir?

Belli bir arsanın satın alınması esnasında acaba bu arsa ileride para eder mi veya arsanın değerinde bir artış söz konusu mudur gibi soruların cevabını sizler için araştırdık. Mevcut bir arsanın alan büyüklüğü arsa fiyatını etkileyen temel kriterler arasında yer alırken arsa payı ile mevcut mülkiyet yapısı gibi maddeler arsa fiyatını etkileyen unsurlar arasında yer alır.

Ayrıca arsanın bölge ve yer durumu ile konum ve çevre gelişimi gibi koşullar buna bağlı olarak yol bağlantıları ile ulaşım gibi seçenekler potansiyel bir arsanın fiyatını ortaya koyan özellikleri arasında yer alır. Parçanın eğim ve fiziksel özellikleri gibi boyut ve şekil seçenekleri inşaat ve araziye uygunluğu imarın değerini ortaya koyan diğer bir seçenektir.

Satın alacağınız arsa ve dairelerde bilgi sahibi olmak için Karabükteki Emlakçılar arasında yer alan Köksal Emlak ile iletişim kurarak bilgi alabilirsiniz. Doğru yatırım yapmak isteyenler için Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Öne Çıkan İlanlar