Tapu Nasıl Alınır? (Tapu İşlemleri)

Konut ya da iş yeri gibi konularda satın alma işlemlerinde tapu alım işlemleri için tapu nasıl alınır ve tapu alım işlemleri için gerekli belgeler konusunda ilk aşamada başvuru sırası oluşturmak için online randevu oluşturulabilir. Ev alan biri için tapu başvurusu konusunda online tapu randevu alınarak, işlem randevusu oluşturularak işlem randevusu ile ilgili dikkat edilecek konuları sizler için araştırdık.Tapu başvurusunda;

Tapu başvurusu için randevu alma işlemi ile ilgili T.C. Nüfus Cüzdanı ile Tapu Senedi belgesi gereklidir.

– Tapu işlemlerinde mevcut randevu saati içinde aynı TC Kimlik ve Tapu Senedi için alınan randevu her hangi bir sebepten dolayı kaçırılmaması önerilir. Aksi durumda yıl içinde 3 defadan fazla randevu verilmediği bilinmelidir.

– Tapu online başvuruda gerçek ya da tüzel kişiler için mevcut gün için 1 adet randevu oluşturulabilmekte.

Tapu Alım İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Neler?

Online Tapu başvurularında T.C. numarası ile sıra oluşturulabilir.

– Oluşturduğunuz sıra numarasına göre belgeleriniz ile birlikte işlemleriniz alınır. Ayrıca sizler için hazırlamış olduğumuz Tapu Nedir isimli yazımızı da detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Tapu Alım İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Neler?

Tapu Alım İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Neler?

– Tapu mevcut başvuru istem belgesinin sağ üst bölümünde yer alan başvuru numarası sayesinde konuya müdahil işlemlerin her alanında kontrolü bu numarayla oluşturulmaktadır.

– Tapu incelemesi için detaylı SMS ile bilgi mesajı gelecektir.

–Tapu için başvuru istem belgesindeki numara ile, SMS size ulaştıktan sonra mevcut banka şubesi üzerinden tapu harçlarını ödeyerek, gelen Sms’te bildirilen randevu saatinden minimum 15 dk öncesinde mevcut tapuda kimlik asılları ile tapu harcına ait dekontlarının yer alması gerekiyor.

Tapu başvurusu harç dekontları için tapu görevlisine verdikten sonra size belirtilen randevu saati içinde sizden bilgi ve belge istenerek gerekli işlemler yapılacaktır.

Öne Çıkan İlanlar